Aromatyczna owsianka jabłkowa

Dowiedz się więcej
arrow
Anna Starmach
Anna Starmach

Mistrzowska owsianka z super dodatkami, gwarantuje pełnię sił! :)

– Ania Starmach

Składniki

  • 4 łyżki płatków owsianych górskich
  • 1 szklanka soku jabłkowego (najlepiej tłoczonego)
  • 1 jabłko
  • 2 łyżeczki rodzynek
  • 2 łyżeczki morwy białej (suszone owoce) Purella
  • 2 łyżeczki jagód goji Purella
  • 2 łyżeczka miodu
  • 1 szczypta cynamonu

Przygotowanie

  1. Wieczór wcześniej zalej płatki sokiem, to przyspieszy poranne gotowanie
  2. Jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach
  3. Owsiankę gotuj 5-7 min (jeśli masa będzie za gęsta dodaj kilka łyżek wody). Dodaj cynamon, tarte jabłko i rodzynki, gotuj dalej 2-3 minuty.
  4. Ciepłą owsiankę przełóż do miseczki, posyp goji, morwą, polej miodem
dinner
time
time

Purella superfoods

Potrzebne do przepisu

Inne przepisy

Newsletter

Bądź z nami na bieżąco. Otrzymuj zniżki i vouchery.