Bezglutenowe Brownie

Dowiedz się więcej
arrow
Anna Starmach
Anna Starmach

Brownie w bezglutenowej odsłonie, znika równie szybko, jak to tradycyjne! :)

– Ania Starmach

Składniki

Składniki suche:

  • 50 g mąki kokosowej Purella
  • 80 g cukru kokosowego Purella
  • 40 g kakao w proszku Purella


Składniki mokre:

  • 60 g płynnego oleju kokosowego
  • 100 ml ulubionego mleka
  • 3 jajka ekologiczne „0”

+

  • 150 ml powideł śliwkowych
  • 1 łyżka surowego kruszonego kakao Purella

Przygotowanie

  1. W jednej misce wymieszaj wszystkie składniki „suche”, w drugiej misce wszystkie składniki „mokre”
  2. Połącz zawartość obu misek, wymieszaj używając rózgi
  3. Masę przelej do niewielkiej formy
  4. Formę włóż do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piecz około 30 minut
  5. Po upieczeniu całkowicie ostudź
  6. Przed podaniem wierzch ciasta posmaruj warstwą powideł i posyp kruszonym kakao
dinner
time
time

Purella superfoods

Potrzebne do przepisu

Inne przepisy

Newsletter

Bądź z nami na bieżąco. Otrzymuj zniżki i vouchery.