BUDYŃ RYŻOWY z chrupiącymi ziarenkami kakao

Dowiedz się więcej
arrow
Anna Starmach
Anna Starmach

Budyń ryżowy to świetna alternatywa dla zwykłego budyniu. Pokochają go zarówno dzieci, jak i dorośli :)

– Ania Starmach

Składniki

  • ¾ szklanki ugotowanego ryżu
  • 1 szklanka ulubionego mleka
  • 2 łyżki surowego kakao w proszku Purella
  • 2 łyżki cukru kokosowego Purella
  • wanilia do smaku
  • 1 banan
  • 2 łyżki płatków migdałów
  • 2 łyżki kruszonego kakao&lucuma Purella

Przygotowanie

  1. Mleko podgrzej, dodaj do niego ziarna wanilii, cukier i ryż. Podgrzewaj wszystko przez kilka minut
  2. Mleko z ryżem przełóż do blendera, dodaj kakao i kawałki banana. Miksuj 2-3 minuty
  3. Płatki migdałowe upraż na patelni
  4. Budyń podawaj na ciepło, posypany uprażonymi płatkami migdałów i kruszonym kakao&lucuma
dinner
time
time

Purella superfoods

Potrzebne do przepisu

Inne przepisy

Newsletter

Bądź z nami na bieżąco. Otrzymuj zniżki i vouchery.