Daktylowe kulki

Dowiedz się więcej
arrow

Składniki

  • ½ szklanki orzechów nerkowca
  • ½ szklanki orzechów włoskich
  • ½ szklanki płatków owsianych górskich
  • ½ szklanki daktyli namoczonych we wrzątku
  • 1 łyżka nasion chia Purella
  • 1 łyżka goji Purella
  • 1 łyżka miechunki Purella
  • 1 łyżka babki płesznik&babki jajowatej Purella
  • 1 łyżka suszonej morwy Purella
  • Szczypta soli himalajskiej Purella
  • Do wyboru: Kakao Purella, chia Purella, lub babka płesznik&babka jajowata albo sezam do obtoczenia kulek

Przygotowanie

  1. Orzechy zmiel bardzo drobno w blenderze lub młynku do kawy
  2. Przesyp do miski, dodaj, chia, babkę płesznik&babkę jajowatą, sól
  3. goji, miechunkę i morwę grubo posiekaj, dodaj do orzechów
  4. Daktyle zmiksuj i  dodaj do pozostałych składników
  5. Masę wymieszaj, lep kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczaj w kakao, chia lub sezamie






Purella superfoods

Potrzebne do przepisu

Inne przepisy

Newsletter

Bądź z nami na bieżąco. Otrzymuj zniżki i vouchery.