Granola

Dowiedz się więcej
arrow
Anna Starmach
Anna Starmach
Granola z dodatkiem superfoods przynosi jeszcze więcej korzyści, nie tylko smakowych! :)
– Ania Starmach

Składniki

Składniki na ok 10 porcji (nadmiar przechowuj w szczelnym pojemniku)
  • 2 szklanki płatków owsianych górskich
  • 1 garść orzechów pekan
  • 1 garść orzechów włoskich
  • 1 garść morwy białej (suszone owoce) PURELLA
  • 5 suszonych daktyli
  • 6 suszonych moreli
  • 6 suszonych śliwek
  • 1 tarte jabłko
  • 2 łyżki oleju koksowego
  • 3 łyżki SUROWEGO KRUSZONEGO KAKAO PURELLA
  • 2 łyżki JAGOD GOJI PURELLA
  • 2 łyżki miodu
  • pół łyżeczki cynamonu
  • szczypta SOLI HIMALAJSKIEJ PURELLA

Przygotowanie

  1. Orzechy pekan i włoskie grubo posiekaj i wymieszaj z płatkami. Dodaj sól i cynamon.
  2. Starte na grubych oczkach jabłko wymieszaj z olejem kokosowym (powinien mieć płynną konsystencję)
  3. Do płatków z orzechami, wlej olej z tartym jabłkiem, następnie dodaj miód
  4. Blachę do pieczenia wyłóż papierem. Rozłóż na nim równomiernie masę z płatków
  5. Gramolę włóż na 20-25 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 stopni Kilka razy w ciągu pieczenia wymieszaj płatki tak aby równomiernie podpiekły się
  6. Pokrój suszone owoce w drobną kostkę
  7. Upieczoną granole ostudź, dodaj pokrojone suszone owoce, kakao, goji oraz morwę
  8. Przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku
dinner
time
time

Purella superfoods

Potrzebne do przepisu

Inne przepisy

newsletter

Bądź z nami na bieżąco. Otrzymuj zniżki i vouchery.