Grzanki z powidłami śliwkowymi z acai i maqui | Przepisy

Grzanki z powidłami śliwkowymi z acai i maqui

Dowiedz się więcej
arrow

Składniki

  • ½ chałki drożdżowej (może być też zdrowszy żytni chleb razowy)
  • 500g śliwek
  • 1 łyżka jagód maqui
  • 1 łyżka jagód acai
  • 2 łyżki cukru kokosowego
  • Szczypta cynamonu
  • Skórka otarta z ½ pomarańczy
  • 100g serka kremowego (typu philadelphia)
  • 2 łyżki płatków migdałów
  • 3 łyżki wody
  • 1 łyżka miodu

Przygotowanie

  1. Kromki chałki podpiecz w piekarniku na złoty kolor
  2. Na patelnię wsyp cukier kokosowy, dodaj przekrojone śliwki i wodę, podgrzewaj na średnim ogniu aż owoce zamienią się w powidła, wtedy ściągnij patelnię z ognia, dodaj jagody acai i maqui
  3. Migdały podpraż na patelni
  4. Kromki chałki posmaruj serkiem, oraz grubą warstwą powideł, całość posyp migdałami i odrobiną miodu.

Purella superfoods

Potrzebne do przepisu

Inne przepisy

Newsletter

Bądź z nami na bieżąco. Otrzymuj zniżki i vouchery.

Zasady wysyłania newslettera oraz przetwarzania danych osobowych w związku z wysyłaniem newslettera opisane są w Regulaminie Newslettera.
Administratorem twoich danych osobowych jest Purella Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie (02-952) przy ul. Wiertniczej 32.
Twoje dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie na potrzeby realizacji zamówienia. Szczegółowe zasady ochrony Twoich danych osobowych, w tym twoje prawa z tym związane, opisane są w Regulaminie.