Jaglana panna cotta z miechunką peruwiańską

Dowiedz się więcej
arrow
Anna Starmach
Anna Starmach

Ta panna cotta z kaszy jaglanej z pomarańczowym sosem jest wyśmienitym i zdrowym deserem.

– Ania Starmach

Składniki

  • 120 g kaszy jaglanej
  • 1 szklanka wody
  • 500 ml ulubionego mleka
  • ziarenka z 1 laski wanilii
  • szczypta SOLI HIMALAJSKIEJ Purella

Sos:

  • sok z 3 pomarańczy
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki MIECHUNKI Purella

Przygotowanie

  1. Kaszę przepłucz na sicie, zalej wodą i pozostaw do namoczenia na noc.
  2. Rano odlej wodę a kaszę umieść w rondelku, dodaj mleko, sól i ziarna wanilii. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut. Mieszaj często sprawdzając czy kasza nie przywiera do dna rondelka.
  3. Ugotowaną i ciepłą kaszę zmiksuj w blenderze kielichowym, następnie przełóż do niewielkich kokilek wyłożonych folią spożywczą. Schładzaj w lodówce, najlepiej przez całą noc.
  4. Sok pomarańczowy umieść w rondelku, podgrzewaj aż zredukuje się do gęstego syropu, wtedy dodaj miód i miechunkę.
  5. Kokilki z panna cottą wymij z lodówki, odwróć do góry dnem i wyciągnij panna cottę, pozbądź się folii.
  6. Panna cottę podawaj koniecznie z pysznym sosem (ciepłym lub zimnym).


dinner
time
time

Purella superfoods

Potrzebne do przepisu

Inne przepisy

Newsletter

Bądź z nami na bieżąco. Otrzymuj zniżki i vouchery.