Jajeczne muffiny

Dowiedz się więcej
arrow

Składniki

  • 4 jajka
  • Łyżeczka siekanego szczypiorku
  • Łyżeczka babki płesznik&babki jajowatej Purella
  • Szczypta soli himalajskiej Purella
  • Świeżo mielony pieprz
  • 2 łyżeczki prażonych pestek słonecznika
  • Garść szpinaku
  • 1 mała cukinia
  • kiełki buraka lub amarantusa
  • 1 łyżeczka maca Purella

Przygotowanie

  1. Cukinię umyj i pokrój w półplasterki, zgrilluj na patelni
  2. Szpinak umyj, i przysmaż na odrobinie oliwy, posól, odsącz, posiekaj
  3. Jajka rozbełtaj, dodaj warzywa, babkę płesznik i babkę jajowatą, maca, pestki słonecznika, sól, pieprz
  4. Masę przelej do sylikonowych foremek na muffiny (6-8 sztuk w zależności od wielkości jajek i foremek)
  5. Piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni
  6. Podawaj z kiełkami
dinner

Purella superfoods

Potrzebne do przepisu

Inne przepisy

Newsletter

Bądź z nami na bieżąco. Otrzymuj zniżki i vouchery.