Jogurt z dyniowym puree i miechunką | Przepisy

Jogurt z dyniowym puree i miechunką

Dowiedz się więcej
arrow

Składniki

  • 150g dyni (odmaina muscat lub piżmowa)
  • 2 graści miechunki
  • 300g jogurtu greckiego
  • 2 łyżki miodu
  • Duża szczypta cynamonu
  • Szczypta mielonego kardamonu
  • Szczypta gałki muszkatołowej

Przygotowanie

  1. Dynię pokrój w drobną kostkę
  2. Przyprawy wymieszaj z dynią, ułoż ją na blasze z papierem do pieczenia, piecz około 20 minut w temperaturze 180 stopni
  3. Dynię zmiksuj na dyniowy mus
  4. Połowę miechunki wymieszaj z jogurtem i przełóż do szklanek wypełniając je do połowy
  5. Na jogurt nalej mus dyniowy, na wierz dodaj pozostałą miechunkę i odorbinę miodu.

Purella superfoods

Potrzebne do przepisu

Inne przepisy

Newsletter

Bądź z nami na bieżąco. Otrzymuj zniżki i vouchery.

Zasady wysyłania newslettera oraz przetwarzania danych osobowych w związku z wysyłaniem newslettera opisane są w Regulaminie Newslettera.
Administratorem twoich danych osobowych jest Purella Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie (02-952) przy ul. Wiertniczej 32.
Twoje dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie na potrzeby realizacji zamówienia. Szczegółowe zasady ochrony Twoich danych osobowych, w tym twoje prawa z tym związane, opisane są w Regulaminie.