KASZA JAGLANA Z GOJI

Dowiedz się więcej
arrow
Anna Starmach
Anna Starmach

Pyszna kasza jaglana podana na słodko z suszonymi owocami i orzechami.

– Ania Starmach

Składniki

  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 2 szklanki wody lub mleka roślinnego (kokosowe, migdałowe lub z nerkowców)
  • 1 łyżka orzechów pekan
  • 1 łyżka orzechów nerkowców
  • 1 łyżka płatków migdałów
  • 1 łyżka rodzynek
  • 1 łyżka JAGÓD GOJI PURELLA
  • 1 łyżka miodu

Przygotowanie

  1. Kaszę przepłucz dokładnie najpierw zimną a potem gorącą wodą
  2. Przełóż do rondelka, dodaj wodę lub mleko, gotuj na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Po tym czasie wyłącz ogień i daj kaszy „odpocząć” przez około 5-10 minut
  3. Orzechy pekan i nerkowców upraż na suchej patelni i grubo posiekaj. Dodaj je do kaszy
  4. Na tej samej patelni upraż płatki migdałowe
  5. Kaszę przełóż do miseczek, posyp rodzynkami, jagodami goji, polej miodem i posyp uprażonymi płatkami migdałowymi
dinner
time
time

Purella superfoods

Potrzebne do przepisu

Inne przepisy

Newsletter

Bądź z nami na bieżąco. Otrzymuj zniżki i vouchery.