Komosa ryżowa z łososiem i zdrowym pesto

Dowiedz się więcej
arrow

Składniki

  • ½ szklanki ugotowanej komosy ryżowej Purella
  • Garść jarmużu
  • ½ awokado
  • 150g łososia
  • 1 łyżka pestek granatu
  • 1 Łyżka orzechów pekan
  • Oliwa do smażenia
Marynata:

  • 2 łyżeczki oliwy
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny
  • Szczypta płatków chili
  • Szczypta soli himalajskiej Purella

Pesto:

  • Garść bazylii
  • 1 łyżka orzeszków piniowych
  • 1 łyżka tartego parmezanu
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka moringi Purella
  • Szczypta soli himalajskiej Purella
  • ½ łyżeczki soku z cytryny

Przygotowanie

  1. Jarmuż opłucz, wrzuć do garnka z wrzątkiem na 2 minuty, odsącz, osusz
  2. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj jarmuż, sól, smaż kilka minut, odsącz na ręczniku papierowym
  3. Orzechy pekan podpraż na patelni i grubo posiekaj
  4. Komosę wymieszaj z granatem, jarmużem, pokrojonym awokado  i orzechami
  5. Składniki marynaty wymieszaj,
  6. Łososia ułóż w naczyniu żaroodpornym polej marynatą, piecz 8-10 minut w 180 stopniach w środku łosoś powinien być nadal różowy
  7. Wszystkie składniki pesto zmiksuj, jeśli będzie za gęste dodaj więcej oliwy
  8. Komosę ułóż na dnie talerzu, dodaj łososia, całość polej pesto

Purella superfoods

Potrzebne do przepisu

Inne przepisy

Newsletter

Bądź z nami na bieżąco. Otrzymuj zniżki i vouchery.