Kruche ciasteczka kokosowe

Dowiedz się więcej
arrow
Anna Starmach
Anna Starmach

Kokosowe składniki zapewniają, że to słodkie ciasteczka z niskim indeksem glikemicznym. Robi się je raz-dwa :)

– Ania Starmach

Składniki

  • 120 g mąki pszennej
  • 30 g MĄKI KOKOSOWEJ PURELLA
  • 1 żółtko ekologiczne „0”
  • 100 g zimnego masła
  • 50 g CUKRU KOKOSOWEGO PURELLA

+

  • 3 łyżki wiórków kokosowych

Przygotowanie

  1. W misce wymieszaj wszystkie składniki oprócz (wiórków), ciasto zlep w kulę, owiń folią spożywczą i wsadź na godzinę do lodówki
  2. Schłodzone ciasto rozwałkuj na stolnicy podsypując je wiórkami kokosowymi, tak aby połączyły się z ciastem
  3. Z rozwałkowanego ciasta wykrawaj ciasteczka o dowolnym kształcie
  4. Przełóż ciasteczka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
  5. Piecz około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni
  6. Upieczone ciasteczka ostudź przed podaniem
dinner
time
time

Purella superfoods

Potrzebne do przepisu

Inne przepisy

Newsletter

Bądź z nami na bieżąco. Otrzymuj zniżki i vouchery.