Muffinki z masłem orzechowym

Dowiedz się więcej
arrow
Anna Starmach
Anna Starmach

Muffinki zawsze są dobrym wyjściem, gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego. Szybkie do zrobienia, minimum składników, a jakie PYSZNE!

– Ania Starmach

Składniki

  • 2 dojrzałe banany
  • 110 g masła orzechowego
  • 2 jajka „0”
  • 35 g MĄKI KOKOSOWEJ PURELLA
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta SOLI HIMALAJSKIEJ PURELLA
  • garść suszonej żurawiny
  • foremki do muffinek

Przygotowanie

  1. Banany obierz i rozgnieć widelcem.
  2. W misce umieść: banany, masło orzechowe, jajka, mąkę kokosową, proszek do pieczenia, sól himalajską, wymieszaj mikserem.
  3. Do masy dodaj żurawinę, wymieszaj.
  4. Napełnij foremki pamiętając że muffinki nieznacznie urosną.
  5. Piecz 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
  6. Babeczki najlepiej smakują jeszcze ciepłe!
dinner
time
time

Purella superfoods

Potrzebne do przepisu

Inne przepisy

Newsletter

Bądź z nami na bieżąco. Otrzymuj zniżki i vouchery.