Proteinowa słatka z komosą ryżową

Dowiedz się więcej
arrow
Anna Starmach
Anna Starmach

Bardzo lubię takie sałatki – treściwe (za co odpowiedzialna jest komosa), wypełnione warzywami, z dodatkiem koziego sera i najlepszym dressingiem.

– Ania Starmach

Składniki

  • 1 duży pieczony burak
  • 2 marchewki
  • 2 korzenie pietruszki
  • 100 g sera koziego
  • 1 łyżka orzeszków piniowych
  • 2 łyżeczki czarnuszki Purella
  • 40 g komosy ryżowej Purella
  • 1 łyżka oliwy do pieczenia warzyw

Dressing: 

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 szczypta soli himalajskiej
  • świeżo mielony pieprz

Przygotowanie

  1. Marchewkę i pietruszkę obierz, pokrój w grubsze paski, polej oliwą, włóż na 45 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni
  2. Komosę gotuj w proporcjach 2:1 około 15-20 minut
  3. Buraka obierz i pokrój w półplasterki
  4. Wszystkie składniki dressingu wymieszaj
  5. Orzeszki piniowe upraż na suchej patelni
  6. Do miski włóż pokrojone upieczone warzywa, półplasterki buraka, komosę ryżową i dodaj dressing. Całość posyp kruszonym kozim serem, czarnuszką i prażonymi orzeszkami piniowymi
dinner
time
time

Purella superfoods

Potrzebne do przepisu

Inne przepisy

Newsletter

Bądź z nami na bieżąco. Otrzymuj zniżki i vouchery.