Pudding czekoladowy

Dowiedz się więcej
arrow
Anna Starmach
Anna Starmach

Pyszny, aksamitny deser czekoladowy z chrupiącym kruszonym kakao. Gwarantuję, że pudding czekoladowy zasmakuje każdemu. :)

– Ania Starmach

Składniki

  • 3 łyżki chia PURELLA
  • 2 łyżki SUROWE KAKAO W PROSZKU PURELLA
  • 1 szklanka mleka roślinnego (migdałowego, kokosowego lub z nerkowców)
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 1 łyżka SUROWEGO KRUSZONEGO KAKAO PURELLA

Przygotowanie

  1. W miseczce wymieszaj dokładnie mleko, kakao i chia, odstaw na 30 minut.
  2. Do mleka dodaj syrop klonowy, ponownie wymieszaj. Przelej do szklanek/mniejszych miseczek
  3. Miseczki z puddingiem włóż na kilka godzin lub najlepiej na całą noc do lodówki
  4. Przed podaniem posyp świeżymi malinami i kruszonym kakao
dinner
time
time

Purella superfoods

Potrzebne do przepisu

Inne przepisy

Newsletter

Bądź z nami na bieżąco. Otrzymuj zniżki i vouchery.