Rustykalne Burgery jaglane

Dowiedz się więcej
arrow

Składniki

  • Szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 3 średnie ugotowane buraki
  • 2 łyżki białka konopnego Purella
  • 1 łyżeczka baobabu Purella
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 łyżka czarnuszki Purella
  • Duża szczypta soli himalajskiej Purella
  • 1 pieczona żółta papryka
  • 1 pomidor malinowy
  • Garść rukolę
  • 4 razowe bułki
  • 2 łyżki majonezu
  • Olej roślinny do smażenia

Przygotowanie

  1. Buraki zetrzyj na tarce o małych oczkach, odciśnij nadmiar soku
  2. Buraki wymieszaj z kaszą, dodaj białko kopne, baobab, posiekaną cebulę i czarnuszkę, sól  oraz 2 łyżki bułki tartej
  3. Z masy lepi burgery, pomóż sobie w formowaniu dodając pozostałą bułkę tartą
  4. Burgery smaż na odrobine oleju około 3-4 minuty z każdej strony
  5. Bułki przekrój i podpiecz, posmaruj majonezem
  6. Burgery układaj na bułkach, dodaj plastry papryki, pomidora oraz rukolę, całość przykryj drugą połową bułki i zepnij patyczkiem do szaszłyków

Purella superfoods

Potrzebne do przepisu

Inne przepisy

Newsletter

Bądź z nami na bieżąco. Otrzymuj zniżki i vouchery.