Słoneczne dyniowe tortille

Dowiedz się więcej
arrow

Składniki

  • Tortille
  • 200g mąki ryżowej
  • 200ml mleka
  • ½  łyżeczki kurkumy Purella
  • Duża szczypta soli himalajskiej Purella
  • 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego

Farsz:

  • 300g dyni hokkaido
  • 2 pomidory limaŁyżka kolendry
  • 100ml mleka kokosowego
  • 50g ugotowanej komosy ryżowej Purella
  • 1 łyżka czarnuszki Purella
  • 1 łyżka oliwy

Przygotowanie

  1. Składniki na ciasto wymieszaj mikserem, konsystencja powinna przypominać tą na ciasto naleśnikowe. Smaż na patelni około 1 minutę z każdej strony
  2. Dynię pokrój w drobną kostkę, przysmaż na patelni, gdy będzie już prawie miękka dodaj mleko kokosowe i podgrzewaj aż połowa mleko odparuje
  3. Pomidory pokrój w drobną kostkę dodaj do dyni, wymieszaj, nie podgrzewaj
  4. Do dyni dodaj tez komosę, wymieszaj
  5. Z tortilli wycinaj kółka np. Szklanką, na środek nakładaj dyniowy farsz, całość posyp czarnuszką i kolendrą (możesz tez zostawić tortille w ich pierwotnym dużym kształcie, rozmiar nie wpływa na smak)

Purella superfoods

Potrzebne do przepisu

Inne przepisy

Newsletter

Bądź z nami na bieżąco. Otrzymuj zniżki i vouchery.