Sycąca Jajecznica na grzance

Dowiedz się więcej
arrow
Anna Starmach
Anna Starmach

Jajecznica z łososiem na kanapce to super propozycja podania tradycyjnego śniadania. Koniecznie z czarnuszką – pycha!

– Ania Starmach

Składniki

  • 2 kromki chleba razowego
  • 2 jajka ekologiczne „0”
  • 2 plastry łososia wędzonego
  • 1 łyżeczka masła do smażenia
  • 1 łyżeczka czarnuszki
  • 2 szczypty soli himalajskiej świeżo mielony pieprz

Przygotowanie

  1. Kromki chleba podpiecz w tosterze lub w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Poziom wypieczenia wybierz wg uznania.
  2. Masło rozpuść na patelni, wbij jajka, podgrzewaj na małym ogniu, stale mieszając
  3. Do jajecznicy dodaj sól himalajską i pieprz
  4. Na grzankach ułóż plastry łososia a na nich ciepłą jajecznicę. Całość posyp czarnuszką


dinner
time
time

Purella superfoods

Potrzebne do przepisu

Inne przepisy

Newsletter

Bądź z nami na bieżąco. Otrzymuj zniżki i vouchery.