Kruszone kakao | Surowce
Magnez + Błonnik

Kruszone kakao

Redukcja stresu
Magnez + Błonnik
Dowiedz się więcej
arrow

Kruszone kakao

Pokarm bogów

„Pokarm bogów”. Tak o kakao mówili Inkowie. W kulturze Majów i Azteków ziarna kakao były na wagę złota.

Kruszone ziarna kakao bio Purella pochodzą z czystych rejonów Peru. UPRAWIANE I ZBIERANE NA PLANTACJACH ORGANICZNYCH SĄ WOLNE OD PESTYCYDÓW I METALI CIĘŻKICH. NATURALNIE BEZGLUTENOWE I GORZKIE ZIARNA TO ZDROWA PRZEKĄSKA ZASTĘPUJĄCA CZEKOLADĘ OSOBOM NA DIECIE I OSOBOM Z CELIAKIĄ.

Pokarm bogów

Kruszone ziarno kakao w Twojej zdrowej diecie

Brakuje Ci energii, czujesz się słaba, a Twój nastrój się obniża? Kruszone ziarna kakao zawierają magnez, który przyczynia się do zmniejszenia uczucia i zmęczenia oraz przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego. A zawarta w nich ryboflawina (witamina B2) pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.

Garść pokruszonych kakaowych ziaren to solidna dawka błonnika pokarmowego. Są bez dodatku cukru, zawierają naturalnie występujące cukry.


Tego nie wiedziałaś…

Ziarna kakao były niegdyś bardzo cenne. Aztekowie używali ich jako pieniędzy i strzegli swoich plantacji. Kieszeń pełna ziaren kakao była jak portfel pełen pieniędzy. Aztekowie śmiało mogli powiedzieć, że pieniądze rosną na drzewach.

Czekolada, którą znali Majowie smakowała zupełnie inaczej niż dzisiejsze kakaowe przekąski. Majowie sporządzali napój z pokruszonych ziaren kakao i papryczek chili. Przelewali „kakao” z jednego kubka do drugiego tak długo, aż pojawiła się na nim pianka.

Lniana owsianko-jaglanka

Składniki
  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 3 łyżki płatków jaglanych
  • 1 szklanka mleka roślinnego
  • 2 łyżeczki mielonego lnu Purella
  • 1 łyżeczka lucumy Purella
  • 1 łyżeczka nasion chia Purella
  • 1 łyżeczka miechunki Purella
  • 1 łyżeczka kruszonego kakako Purella
  • 1 łyżeczka goji Purella

Cały przepis

Nasze surowce