ACAI BOWL JAGODOWA MICHA
To miska pełna zdrowia i energii – jagody acai w połączeniu z mrożonymi bananami i świeżymi owocami tworzą pyszną propozycję na śniadanie.
– Ania Starmach
Składniki
- 2 łyżeczki acai Purella
- 2 zamrożone banany
- po 3 łyżki mrożonych malin i jagód
- 1 łyżka pasty orzechowej (np. z orzeszków ziemnych)
- 2 łyżki musu kokosowego
- 200 ml dowolnego mleka
- 1 kiwi
- po 1 łyżce migdałów bez skórki
- po 1 łyżce chia Purella, jagód goji Purella, morwy suszonej Purella, i kruszonego kakao Purella
- 4-5 szt. świeżych truskawek
Przygotowanie
- W blenderze umieść: acai, banany, maliny, jagody, masło orzechowe, mleko, miąższ kokosowy, zmiksuj na gładką masę, przelej ją do miseczek
- Na wierzchu ułóż pokrojone w plasterki kiwi i truskawki
- Do acai bowl dodaj morwę, kakao, chia i goji oraz migdały. Jedz od razu!
- Polecam dodanie do miseczek kilku łyżek granoli z mojego przepisu na opakowaniu Surowego Kakao