Przepisy
KANAPKI Z GUACAMOLE I MORINGĄ
PYSZNY KOKTAJL Z CHLORELLĄ
Zielony koktajl z pysznym mango, awokado i chlorellą – prawdziwa dawka zdrowia! :) – Ania Starmach Składniki 1 dojrzałe awokado 1 dojrzałe mango 2 łyżeczki soku z cytryny lub limonki 2 łyżeczki CHLORELLI Purella sok z dwóch jabłek 1 łyżka JAGÓD GOJI Purella Przygotowanie W misie blendera kielichowego wymieszaj obrane mango, awokado, sok z jabłek, chlorelle i sok z cytryny/limonki. Miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli wolisz rzadsze koktajle dolej odrobinę wody. Przed podaniem dodaj do koktajlu jagody goji.
ACAI BOWL JAGODOWA MICHA
To miska pełna zdrowia i energii – jagody acai w połączeniu z mrożonymi bananami i świeżymi owocami tworzą pyszną propozycję na śniadanie. – Ania Starmach Składniki 2 łyżeczki acai Purella 2 zamrożone banany po 3 łyżki mrożonych malin i jagód 1 łyżka pasty orzechowej (np. z orzeszków ziemnych) 2 łyżki musu kokosowego 200 ml dowolnego mleka 1 kiwi po 1 łyżce migdałów bez skórki po 1 łyżce chia Purella, jagód goji Purella, morwy suszonej Purella, i kruszonego kakao Purella 4-5 szt. świeżych truskawek Przygotowanie W blenderze umieść: acai, banany, maliny, jagody, masło orzechowe, mleko, miąższ kokosowy, zmiksuj na gładką masę,...
KOKTAJL ZASTRZYK ENERGII
Połączenie słodyczy ananasa z kwaskowatością cytrusów – to koktajl, który przynosi orzeźwienie, a dodatek guarany zapewnia duuużo energii! – Ania Starmach Składniki 1/4 dużego świeżego ananasa 4 pomarańcze 1 cytryna 1 łyżeczka startego imbiru 1 łyżeczka GUARANY PURELLA Przygotowanie Z cytryny i pomarańczy wyciśnij sok Sok z cytrusów zblenduj z ananasem, dodaj starty imbir i guaranę Pij na zdrowie!
PUDDING CZEKOLADOWY
Pyszny, aksamitny deser czekoladowy z chrupiącym kruszonym kakao. Gwarantuję, że pudding czekoladowy zasmakuje każdemu. :) – Ania Starmach Składniki 3 łyżki chia PURELLA 2 łyżki SUROWE KAKAO W PROSZKU PURELLA 1 szklanka mleka roślinnego (migdałowego, kokosowego lub z nerkowców) 2 łyżki syropu klonowego 1 łyżka SUROWEGO KRUSZONEGO KAKAO PURELLA Przygotowanie W miseczce wymieszaj dokładnie mleko, kakao i chia, odstaw na 30 minut. Do mleka dodaj syrop klonowy, ponownie wymieszaj. Przelej do szklanek/mniejszych miseczek Miseczki z puddingiem włóż na kilka godzin lub najlepiej na całą noc do lodówki Przed podaniem posyp świeżymi malinami i kruszonym kakao