PUDDING CZEKOLADOWY
Pyszny, aksamitny deser czekoladowy z chrupiącym kruszonym kakao. Gwarantuję, że pudding czekoladowy zasmakuje każdemu. :)
– Ania Starmach
Składniki
- 3 łyżki chia PURELLA
- 2 łyżki SUROWE KAKAO W PROSZKU PURELLA
- 1 szklanka mleka roślinnego (migdałowego, kokosowego lub z nerkowców)
- 2 łyżki syropu klonowego
- 1 łyżka SUROWEGO KRUSZONEGO KAKAO PURELLA
Przygotowanie
- W miseczce wymieszaj dokładnie mleko, kakao i chia, odstaw na 30 minut.
- Do mleka dodaj syrop klonowy, ponownie wymieszaj. Przelej do szklanek/mniejszych miseczek
- Miseczki z puddingiem włóż na kilka godzin lub najlepiej na całą noc do lodówki
- Przed podaniem posyp świeżymi malinami i kruszonym kakao