JAJECZNE MUFFINY
Składniki
- 4 jajka
- Łyżeczka siekanego szczypiorku
- Łyżeczka babki płesznik&babki jajowatej Purella
- Szczypta soli himalajskiej Purella
- Świeżo mielony pieprz
- 2 łyżeczki prażonych pestek słonecznika
- Garść szpinaku
- 1 mała cukinia
- kiełki buraka lub amarantusa
- 1 łyżeczka maca Purella
Przygotowanie
- Cukinię umyj i pokrój w półplasterki, zgrilluj na patelni
- Szpinak umyj, i przysmaż na odrobinie oliwy, posól, odsącz, posiekaj
- Jajka rozbełtaj, dodaj warzywa, babkę płesznik i babkę jajowatą, maca, pestki słonecznika, sól, pieprz
- Masę przelej do sylikonowych foremek na muffiny (6-8 sztuk w zależności od wielkości jajek i foremek)
- Piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni
- Podawaj z kiełkami