KASZA JAGLANA Z GOJI
Pyszna kasza jaglana podana na słodko z suszonymi owocami i orzechami.
– Ania Starmach
Składniki
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- 2 szklanki wody lub mleka roślinnego (kokosowe, migdałowe lub z nerkowców)
- 1 łyżka orzechów pekan
- 1 łyżka orzechów nerkowców
- 1 łyżka płatków migdałów
- 1 łyżka rodzynek
- 1 łyżka JAGÓD GOJI PURELLA
- 1 łyżka miodu
Przygotowanie
- Kaszę przepłucz dokładnie najpierw zimną a potem gorącą wodą
- Przełóż do rondelka, dodaj wodę lub mleko, gotuj na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Po tym czasie wyłącz ogień i daj kaszy „odpocząć” przez około 5-10 minut
- Orzechy pekan i nerkowców upraż na suchej patelni i grubo posiekaj. Dodaj je do kaszy
- Na tej samej patelni upraż płatki migdałowe
- Kaszę przełóż do miseczek, posyp rodzynkami, jagodami goji, polej miodem i posyp uprażonymi płatkami migdałowymi