PANCAKES
Zdrowsza wersja amerykańskich naleśników. Idealnie na śniadanie, w drogę i na podwieczorek ;)
– Ania Starmach
Składniki
- 100 g płatków owsianych
- 10 g sproszkowanego BAOBABU PURELLA
- 3 jajka ekologiczne „0”
- 150 g jogurtu naturalnego
- 1 banan
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- CUKRU KOKOSOWEGO PURELLA do posypania
- KRUSZONE KAKAO PURELLA do posypania
- masło do smażenia
Przygotowanie
- składniki na ciasto: płatki, baobab, jajka, banan, jogurt- zblenduj na gładka masę, odłóż na 30 minut
- po tym czasie dodaj sodę i wymieszaj
- na patelni rozgrzej maso, łyżką nakładaj niewielkie porcje ciasta, smaż 1-2 minut z każdej strony
- podawaj z cukrem koksowym i kruszonym kakao