SYCĄCA JAJECZNICA NA GRZANCE
Jajecznica z łososiem na kanapce to super propozycja podania tradycyjnego śniadania. Koniecznie z czarnuszką – pycha!
– Ania Starmach
Składniki
- 2 kromki chleba razowego
- 2 jajka ekologiczne „0”
- 2 plastry łososia wędzonego
- 1 łyżeczka masła do smażenia
- 1 łyżeczka czarnuszki
- 2 szczypty soli himalajskiej świeżo mielony pieprz
Przygotowanie
- Kromki chleba podpiecz w tosterze lub w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Poziom wypieczenia wybierz wg uznania.
- Masło rozpuść na patelni, wbij jajka, podgrzewaj na małym ogniu, stale mieszając
- Do jajecznicy dodaj sól himalajską i pieprz
- Na grzankach ułóż plastry łososia a na nich ciepłą jajecznicę. Całość posyp czarnuszką