
CAMU CAMU - ODPORNOŚĆ, WAPŃ + WITAMINA C
Jagody camu camu
Z dorzecza Amazonki
Korzystne właściwości camu camu (myrciaria dubia), małych owoców przypominających czereśnie, doceniali już rdzenni mieszkańcy dorzecza Amazonki. Dziś jagody cieszą się dużą popularnością w Japonii.
Sproszkowane camu camu bio Purella pochodzą z organicznych plantacji w Peru. Proszek ten jest naturalnie bezglutenowy i odpowiedni dla wegan.
Poznaj camu camu
Jagody camu camu cechuje wysoka zawartość witaminy C, która pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania chrząstki, dziąseł, skóry, czy zębów. Zawierają one również wapń oraz żelazo. Wapń pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu enzymów trawiennych czy w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni.
Camu camu w Twojej diecie
Dzienna porcja camu camu to zaledwie 3 g. Sproszkowane owoce możesz dodać do soku owocowego lub koktajlu. Możesz posypać też nimi domowe lody lub inny deser. Produkt odpowiedni dla wegan, naturalnie bezglutenowy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed światłem.
Tego nie wiedziałaś…
Ze względu na swój gorzki i cierpki smak, owoców camu camu nie jada się na surowo.