BUDYŃ RYŻOWY Z CHRUPIĄCYMI ZIARENKAMI KAKAO
Budyń ryżowy to świetna alternatywa dla zwykłego budyniu.
Pokochają go zarówno dzieci, jak i dorośli :)
– Ania Starmach
Składniki
- ¾ szklanki ugotowanego ryżu
- 1 szklanka ulubionego mleka
- 2 łyżki surowego kakao w proszku Purella
- 2 łyżki cukru kokosowego Purella
- wanilia do smaku
- 1 banan
- 2 łyżki płatków migdałów
- 2 łyżki kruszonego kakao i lucuma Purella
Przygotowanie
- Mleko podgrzej, dodaj do niego ziarna wanilii, cukier i ryż. Podgrzewaj wszystko przez kilka minut
- Mleko z ryżem przełóż do blendera, dodaj kakao i kawałki banana. Miksuj 2-3 minuty
- Płatki migdałowe upraż na patelni
- Budyń podawaj na ciepło, posypany uprażonymi płatkami migdałów i kruszonym kakao&lucuma