DAKTYLOWE KULKI
Składniki
- ½ szklanki orzechów nerkowca
- ½ szklanki orzechów włoskich
- ½ szklanki płatków owsianych górskich
- ½ szklanki daktyli namoczonych we wrzątku
- 1 łyżka nasion chia Purella
- 1 łyżka goji Purella
- 1 łyżka miechunki Purella
- 1 łyżka babki płesznik&babki jajowatej Purella
- 1 łyżka suszonej morwy Purella
- Szczypta soli himalajskiej Purella
- Do wyboru: Kakao Purella, chia Purella, lub babka płesznik&babka jajowata albo sezam do obtoczenia kulek
Przygotowanie
- Orzechy zmiel bardzo drobno w blenderze lub młynku do kawy
- Przesyp do miski, dodaj, chia, babkę płesznik&babkę jajowatą, sól
- goji, miechunkę i morwę grubo posiekaj, dodaj do orzechów
- Daktyle zmiksuj i dodaj do pozostałych składników
- Masę wymieszaj, lep kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczaj w kakao, chia lub sezamie