KRUCHE CIASTECZKA KOKOSOWE
Kokosowe składniki zapewniają, że to słodkie ciasteczka z niskim indeksem glikemicznym. Robi się je raz-dwa :)
– Ania Starmach
Składniki
- 120 g mąki pszennej
- 30 g MĄKI KOKOSOWEJ PURELLA
- 1 żółtko ekologiczne „0”
- 100 g zimnego masła
- 50 g CUKRU KOKOSOWEGO PURELLA
- 3 łyżki wiórków kokosowych
Przygotowanie
- W misce wymieszaj wszystkie składniki oprócz (wiórków), ciasto zlep w kulę, owiń folią spożywczą i wsadź na godzinę do lodówki
- Schłodzone ciasto rozwałkuj na stolnicy podsypując je wiórkami kokosowymi, tak aby połączyły się z ciastem
- Z rozwałkowanego ciasta wykrawaj ciasteczka o dowolnym kształcie
- Przełóż ciasteczka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
- Piecz około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni
- Upieczone ciasteczka ostudź przed podaniem