MUFFINKI Z MASŁEM ORZECHOWYM
Muffinki zawsze są dobrym wyjściem, gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego. Szybkie do zrobienia, minimum składników, a jakie PYSZNE!
– Ania Starmach
Składniki
- 2 dojrzałe banany
- 110 g masła orzechowego
- 2 jajka „0”
- 35 g MĄKI KOKOSOWEJ PURELLA
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta SOLI HIMALAJSKIEJ PURELLA
- garść suszonej żurawiny
- foremki do muffinek
Przygotowanie
- Banany obierz i rozgnieć widelcem.
- W misce umieść: banany, masło orzechowe, jajka, mąkę kokosową, proszek do pieczenia, sól himalajską, wymieszaj mikserem.
- Do masy dodaj żurawinę, wymieszaj.
- Napełnij foremki pamiętając że muffinki nieznacznie urosną.
- Piecz 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
- Babeczki najlepiej smakują jeszcze ciepłe!