BEZGLUTENOWE BROWNIE
Brownie w bezglutenowej odsłonie, znika równie szybko, jak to tradycyjne! :)
– Ania Starmach
Składniki
Składniki suche:
- 50 g mąki kokosowej Purella
- 80 g cukru kokosowego Purella
- 40 g kakao w proszku Purella
Składniki mokre:
- 60 g płynnego oleju kokosowego
- 100 ml ulubionego mleka
- 3 jajka ekologiczne „0”
- 150 ml powideł śliwkowych
- 1 łyżka surowego kruszonego kakao Purella
Przygotowanie
- W jednej misce wymieszaj wszystkie składniki „suche”, w drugiej misce wszystkie składniki „mokre”
- Połącz zawartość obu misek, wymieszaj używając rózgi
- Masę przelej do niewielkiej formy
- Formę włóż do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piecz około 30 minut
- Po upieczeniu całkowicie ostudź
- Przed podaniem wierzch ciasta posmaruj warstwą powideł i posyp kruszonym kakao