OWOCOWA QUINOA Z CAMU CAMU
Nigdy nie jadłeś komosy ryżowej? Musisz spróbować! Posiłek, którego smak i wartości bronią się same :)
– Ania Starmach
Składniki
- pół szklanki KOMOSY RYŻOWEJ Purella
- 2/3 szklanki ulubionego mleka
- 1/3 szklanki wody
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka CAMU CAMU Purella
- 1 pomarańcza
- 2 łyżki malin (mogą być mrożone)
- 1 łyżka JAGÓD GOJI Purella
- 2 łyżeczki nasion CHIA Purella
Przygotowanie
- Komosę ryżową przepłucz na sicie, umieść w garnku.
- Do garnka z komosą wlej mleczko, wodę, camu camu. Gotuj około 15 minut.
- Pomarańcze wyfiletuj (obierz tak aby nie było białych błon).
- Ugotowaną komosę przełóż do miseczek, dodaj plastry pomarańczy, maliny, nasiona goji i chia, polej miodem.