To miska pełna zdrowia i energii – jagody acai w połączeniu z mrożonymi bananami i świeżymi owocami tworzą pyszną propozycję na śniadanie. – Ania Starmach Składniki 2 łyżeczki acai Purella 2 zamrożone banany po 3 łyżki mrożonych malin i jagód 1 łyżka pasty orzechowej (np. z orzeszków ziemnych) 2 łyżki musu kokosowego 200 ml dowolnego mleka 1 kiwi po 1 łyżce migdałów bez skórki po 1 łyżce chia Purella, jagód goji Purella, morwy suszonej Purella, i kruszonego kakao Purella 4-5 szt. świeżych truskawek Przygotowanie W blenderze umieść: acai, banany, maliny, jagody, masło orzechowe, mleko, miąższ kokosowy, zmiksuj na gładką masę,...
Czytaj więcej
Pyszny, aksamitny deser czekoladowy z chrupiącym kruszonym kakao. Gwarantuję, że pudding czekoladowy zasmakuje każdemu. :)
– Ania Starmach
Składniki
3 łyżki chia PURELLA
2 łyżki SUROWE KAKAO W PROSZKU PURELLA
1 szklanka mleka roślinnego (migdałowego, kokosowego lub z nerkowców)
2 łyżki syropu klonowego
1 łyżka SUROWEGO KRUSZONEGO KAKAO PURELLA
Przygotowanie
W miseczce wymieszaj dokładnie mleko, kakao i chia, odstaw na 30 minut.
Do mleka dodaj syrop klonowy, ponownie wymieszaj. Przelej do szklanek/mniejszych miseczek
Miseczki z puddingiem włóż na kilka godzin lub najlepiej na całą noc do lodówki
Przed podaniem posyp świeżymi malinami i kruszonym kakao
Czytaj więcej
Składniki ½ szklanki orzechów nerkowca ½ szklanki orzechów włoskich ½ szklanki płatków owsianych górskich ½ szklanki daktyli namoczonych we wrzątku 1 łyżka nasion chia Purella 1 łyżka goji Purella 1 łyżka miechunki Purella 1 łyżka babki płesznik&babki jajowatej Purella 1 łyżka suszonej morwy Purella Szczypta soli himalajskiej Purella Do wyboru: Kakao Purella, chia Purella, lub babka płesznik&babka jajowata albo sezam do obtoczenia kulek Przygotowanie Orzechy zmiel bardzo drobno w blenderze lub młynku do kawy Przesyp do miski, dodaj, chia, babkę płesznik&babkę jajowatą, sól goji, miechunkę i morwę grubo posiekaj, dodaj do orzechów Daktyle zmiksuj i dodaj do pozostałych składników Masę...
Czytaj więcej
Idealne śniadanie: płatki owsiane, jaglane i baobab karmią nasze dobre bakterie jelitowe, nasiona chia i orzechy dzięki kwasom omega-3 pomagają gasić stany zapalne, a owoce dostarczają przeciwutleniaczy, które wymiatają szkodliwe wolne rodniki.
Czytaj więcej
Nigdy nie jadłeś komosy ryżowej? Musisz spróbować! Posiłek, którego smak i wartości bronią się same :) – Ania Starmach Składniki pół szklanki KOMOSY RYŻOWEJ Purella 2/3 szklanki ulubionego mleka 1/3 szklanki wody 1 łyżka miodu 1 łyżeczka CAMU CAMU Purella 1 pomarańcza 2 łyżki malin (mogą być mrożone) 1 łyżka JAGÓD GOJI Purella 2 łyżeczki nasion CHIA Purella Przygotowanie Komosę ryżową przepłucz na sicie, umieść w garnku. Do garnka z komosą wlej mleczko, wodę, camu camu. Gotuj około 15 minut. Pomarańcze wyfiletuj (obierz tak aby nie było białych błon). Ugotowaną komosę przełóż do miseczek, dodaj plastry pomarańczy, maliny, nasiona goji...
Czytaj więcej
Wszystko czego potrzebujemy na początek dnia - kakao na koncentrację, pobudzająca guarana, nasiona chia na trawienie, energia z daktyla i banana oraz jogurt z dobrymi bakteriami.
Czytaj więcej