Zadbaj o siebie z Purella Superfoods

Przepisy / Mąka kokosowa

KRUCHE CIASTECZKA KOKOSOWE

KRUCHE CIASTECZKA KOKOSOWE

Kokosowe składniki zapewniają, że to słodkie ciasteczka z niskim indeksem glikemicznym. Robi się je raz-dwa :) – Ania Starmach Składniki 120 g mąki pszennej 30 g MĄKI KOKOSOWEJ PURELLA 1 żółtko ekologiczne „0” 100 g zimnego masła 50 g CUKRU KOKOSOWEGO PURELLA 3 łyżki wiórków kokosowych Przygotowanie W misce wymieszaj wszystkie składniki oprócz (wiórków), ciasto zlep w kulę, owiń folią spożywczą i wsadź na godzinę do lodówki Schłodzone ciasto rozwałkuj na stolnicy podsypując je wiórkami kokosowymi, tak aby połączyły się z ciastem Z rozwałkowanego ciasta wykrawaj ciasteczka o dowolnym kształcie Przełóż ciasteczka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia Piecz około...

Czytaj więcej
MAZUREK PEŁEN SUPERFOODÓW

MAZUREK PEŁEN SUPERFOODÓW

Składniki Ciasto: 150 g mąki pszennej 50g mąki kokosowej 2 łyżki kakao 150 g masła 100 g cukru kokosowego 1jajko szczypta soli himalajskiej Nadzienie 200g g powideł śliwkowych (bez cukru) 1 łyżka jagód acai garść miechunki garść morwy garść jagód goji garść kruszonego kakako Przygotowanie Składniki ciasta wymieszaj, zlep w kulkę i schładzaj w lodówce przez minimum 35-40 minut Po tym czasie ciasto rozwałkuj, przełóż do formy (np. Forma na tarte 23-24cm), ponakłuwaj widelcem piecz około 30 minut w temperaturze 175 stopni. Ciasto ostudź Powidła przełóż do rondelka, lekko podgrzej, dodaj acai Ostudzone ciasto posmaruj powidłami, posyp superfoodami (miechunka, goji,...

Czytaj więcej
BEZGLUTENOWE BROWNIE

BEZGLUTENOWE BROWNIE

Brownie w bezglutenowej odsłonie, znika równie szybko, jak to tradycyjne! :) – Ania Starmach Składniki Składniki suche: 50 g mąki kokosowej Purella 80 g cukru kokosowego Purella 40 g kakao w proszku Purella Składniki mokre: 60 g płynnego oleju kokosowego 100 ml ulubionego mleka 3 jajka ekologiczne „0” 150 ml powideł śliwkowych 1 łyżka surowego kruszonego kakao Purella Przygotowanie W jednej misce wymieszaj wszystkie składniki „suche”, w drugiej misce wszystkie składniki „mokre” Połącz zawartość obu misek, wymieszaj używając rózgi Masę przelej do niewielkiej formy Formę włóż do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piecz około 30 minut Po upieczeniu całkowicie ostudź...

Czytaj więcej
KOKOSOWE CIASTECZKA

KOKOSOWE CIASTECZKA

Kokos i czekolada - idealne połączenie! Mąka kokosowa karmi nasze dobre mikroby, a surowe kakao to dawka magnezu na stres i koncentrację.
Czytaj więcej
MUFFINKI Z MASŁEM ORZECHOWYM

MUFFINKI Z MASŁEM ORZECHOWYM

Muffinki zawsze są dobrym wyjściem, gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego. Szybkie do zrobienia, minimum składników, a jakie PYSZNE! – Ania Starmach Składniki 2 dojrzałe banany 110 g masła orzechowego 2 jajka „0” 35 g MĄKI KOKOSOWEJ PURELLA 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta SOLI HIMALAJSKIEJ PURELLA garść suszonej żurawiny foremki do muffinek Przygotowanie Banany obierz i rozgnieć widelcem. W misce umieść: banany, masło orzechowe, jajka, mąkę kokosową, proszek do pieczenia, sól himalajską, wymieszaj mikserem. Do masy dodaj żurawinę, wymieszaj. Napełnij foremki pamiętając że muffinki nieznacznie urosną. Piecz 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Babeczki najlepiej smakują...

Czytaj więcej