Zadbaj o siebie z Purella Superfoods

Przepisy / Surowe kruszone ziarna kakao

ACAI BOWL JAGODOWA MICHA

ACAI BOWL JAGODOWA MICHA

To miska pełna zdrowia i energii – jagody acai w połączeniu z mrożonymi bananami i świeżymi owocami tworzą pyszną propozycję na śniadanie. – Ania Starmach Składniki 2 łyżeczki acai Purella 2 zamrożone banany po 3 łyżki mrożonych malin i jagód 1 łyżka pasty orzechowej (np. z orzeszków ziemnych) 2 łyżki musu kokosowego 200 ml dowolnego mleka 1 kiwi po 1 łyżce migdałów bez skórki po 1 łyżce chia Purella, jagód goji Purella, morwy suszonej Purella, i kruszonego kakao Purella 4-5 szt. świeżych truskawek Przygotowanie W blenderze umieść: acai, banany, maliny, jagody, masło orzechowe, mleko, miąższ kokosowy, zmiksuj na gładką masę,...

Czytaj więcej
PUDDING CZEKOLADOWY

PUDDING CZEKOLADOWY

Pyszny, aksamitny deser czekoladowy z chrupiącym kruszonym kakao. Gwarantuję, że pudding czekoladowy zasmakuje każdemu. :) – Ania Starmach Składniki 3 łyżki chia PURELLA 2 łyżki SUROWE KAKAO W PROSZKU PURELLA 1 szklanka mleka roślinnego (migdałowego, kokosowego lub z nerkowców) 2 łyżki syropu klonowego 1 łyżka SUROWEGO KRUSZONEGO KAKAO PURELLA Przygotowanie W miseczce wymieszaj dokładnie mleko, kakao i chia, odstaw na 30 minut. Do mleka dodaj syrop klonowy, ponownie wymieszaj. Przelej do szklanek/mniejszych miseczek Miseczki z puddingiem włóż na kilka godzin lub najlepiej na całą noc do lodówki Przed podaniem posyp świeżymi malinami i kruszonym kakao

Czytaj więcej
BUDYŃ RYŻOWY Z CHRUPIĄCYMI ZIARENKAMI KAKAO

BUDYŃ RYŻOWY Z CHRUPIĄCYMI ZIARENKAMI KAKAO

Budyń ryżowy to świetna alternatywa dla zwykłego budyniu. Pokochają go zarówno dzieci, jak i dorośli :) – Ania Starmach Składniki ¾ szklanki ugotowanego ryżu 1 szklanka ulubionego mleka 2 łyżki surowego kakao w proszku Purella 2 łyżki cukru kokosowego Purella wanilia do smaku 1 banan 2 łyżki płatków migdałów 2 łyżki kruszonego kakao i lucuma Purella Przygotowanie Mleko podgrzej, dodaj do niego ziarna wanilii, cukier i ryż. Podgrzewaj wszystko przez kilka minut Mleko z ryżem przełóż do blendera, dodaj kakao i kawałki banana. Miksuj 2-3 minuty Płatki migdałowe upraż na patelni Budyń podawaj na ciepło, posypany uprażonymi płatkami migdałów i...

Czytaj więcej
MAZUREK PEŁEN SUPERFOODÓW

MAZUREK PEŁEN SUPERFOODÓW

Składniki Ciasto: 150 g mąki pszennej 50g mąki kokosowej 2 łyżki kakao 150 g masła 100 g cukru kokosowego 1jajko szczypta soli himalajskiej Nadzienie 200g g powideł śliwkowych (bez cukru) 1 łyżka jagód acai garść miechunki garść morwy garść jagód goji garść kruszonego kakako Przygotowanie Składniki ciasta wymieszaj, zlep w kulkę i schładzaj w lodówce przez minimum 35-40 minut Po tym czasie ciasto rozwałkuj, przełóż do formy (np. Forma na tarte 23-24cm), ponakłuwaj widelcem piecz około 30 minut w temperaturze 175 stopni. Ciasto ostudź Powidła przełóż do rondelka, lekko podgrzej, dodaj acai Ostudzone ciasto posmaruj powidłami, posyp superfoodami (miechunka, goji,...

Czytaj więcej
ENERGETYCZNE CIASTECZKA

ENERGETYCZNE CIASTECZKA

Pyszny zastrzyk zdrowej energii - kakao poprawia koncentrację, guarana pobudza, cukier kokosowy karmi dobre bakterie a cynamon działa przeciwzapalnie.
Czytaj więcej
KAKAOWA OWSIANKA

KAKAOWA OWSIANKA

Jak wycisnąć więcej mocy z owsianki? Do płatków, które są  źródłem zdrowego błonnika, dodaj kakao wspomagające koncentrację, lucumę zawierającą żelazo i cynk na odporność oraz słodką morwę, czyli źródło wapnia.
Czytaj więcej