To miska pełna zdrowia i energii – jagody acai w połączeniu z mrożonymi bananami i świeżymi owocami tworzą pyszną propozycję na śniadanie. – Ania Starmach Składniki 2 łyżeczki acai Purella 2 zamrożone banany po 3 łyżki mrożonych malin i jagód 1 łyżka pasty orzechowej (np. z orzeszków ziemnych) 2 łyżki musu kokosowego 200 ml dowolnego mleka 1 kiwi po 1 łyżce migdałów bez skórki po 1 łyżce chia Purella, jagód goji Purella, morwy suszonej Purella, i kruszonego kakao Purella 4-5 szt. świeżych truskawek Przygotowanie W blenderze umieść: acai, banany, maliny, jagody, masło orzechowe, mleko, miąższ kokosowy, zmiksuj na gładką masę,...
Czytaj więcej
Pyszny, aksamitny deser czekoladowy z chrupiącym kruszonym kakao. Gwarantuję, że pudding czekoladowy zasmakuje każdemu. :)
– Ania Starmach
Składniki
3 łyżki chia PURELLA
2 łyżki SUROWE KAKAO W PROSZKU PURELLA
1 szklanka mleka roślinnego (migdałowego, kokosowego lub z nerkowców)
2 łyżki syropu klonowego
1 łyżka SUROWEGO KRUSZONEGO KAKAO PURELLA
Przygotowanie
W miseczce wymieszaj dokładnie mleko, kakao i chia, odstaw na 30 minut.
Do mleka dodaj syrop klonowy, ponownie wymieszaj. Przelej do szklanek/mniejszych miseczek
Miseczki z puddingiem włóż na kilka godzin lub najlepiej na całą noc do lodówki
Przed podaniem posyp świeżymi malinami i kruszonym kakao
Czytaj więcej
Budyń ryżowy to świetna alternatywa dla zwykłego budyniu. Pokochają go zarówno dzieci, jak i dorośli :) – Ania Starmach Składniki ¾ szklanki ugotowanego ryżu 1 szklanka ulubionego mleka 2 łyżki surowego kakao w proszku Purella 2 łyżki cukru kokosowego Purella wanilia do smaku 1 banan 2 łyżki płatków migdałów 2 łyżki kruszonego kakao i lucuma Purella Przygotowanie Mleko podgrzej, dodaj do niego ziarna wanilii, cukier i ryż. Podgrzewaj wszystko przez kilka minut Mleko z ryżem przełóż do blendera, dodaj kakao i kawałki banana. Miksuj 2-3 minuty Płatki migdałowe upraż na patelni Budyń podawaj na ciepło, posypany uprażonymi płatkami migdałów i...
Czytaj więcej
Składniki Ciasto: 150 g mąki pszennej 50g mąki kokosowej 2 łyżki kakao 150 g masła 100 g cukru kokosowego 1jajko szczypta soli himalajskiej Nadzienie 200g g powideł śliwkowych (bez cukru) 1 łyżka jagód acai garść miechunki garść morwy garść jagód goji garść kruszonego kakako Przygotowanie Składniki ciasta wymieszaj, zlep w kulkę i schładzaj w lodówce przez minimum 35-40 minut Po tym czasie ciasto rozwałkuj, przełóż do formy (np. Forma na tarte 23-24cm), ponakłuwaj widelcem piecz około 30 minut w temperaturze 175 stopni. Ciasto ostudź Powidła przełóż do rondelka, lekko podgrzej, dodaj acai Ostudzone ciasto posmaruj powidłami, posyp superfoodami (miechunka, goji,...
Czytaj więcej
Pyszny zastrzyk zdrowej energii - kakao poprawia koncentrację, guarana pobudza, cukier kokosowy karmi dobre bakterie a cynamon działa przeciwzapalnie.
Czytaj więcej
Jak wycisnąć więcej mocy z owsianki? Do płatków, które są źródłem zdrowego błonnika, dodaj kakao wspomagające koncentrację, lucumę zawierającą żelazo i cynk na odporność oraz słodką morwę, czyli źródło wapnia.
Czytaj więcej