Zadbaj o siebie z Purella Superfoods

Przepisy / Jagody Goji

OSCYPEK Z GRILLA

OSCYPEK Z GRILLA

Wspomnienie wakacji w górach w zdrowszej wersji - gdy do żurawiny dodasz goji i morwę, dostarczysz sobie poprawiający trawienie błonnik i witaminę B2.
Czytaj więcej
PYSZNY KOKTAJL Z CHLORELLĄ

PYSZNY KOKTAJL Z CHLORELLĄ

Zielony koktajl z pysznym mango, awokado i chlorellą – prawdziwa dawka zdrowia! :) – Ania Starmach Składniki 1 dojrzałe awokado 1 dojrzałe mango 2 łyżeczki soku z cytryny lub limonki 2 łyżeczki CHLORELLI Purella sok z dwóch jabłek 1 łyżka JAGÓD GOJI Purella Przygotowanie W misie blendera kielichowego wymieszaj obrane mango, awokado, sok z jabłek, chlorelle i sok z cytryny/limonki. Miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli wolisz rzadsze koktajle dolej odrobinę wody. Przed podaniem dodaj do koktajlu jagody goji.

Czytaj więcej
ACAI BOWL JAGODOWA MICHA

ACAI BOWL JAGODOWA MICHA

To miska pełna zdrowia i energii – jagody acai w połączeniu z mrożonymi bananami i świeżymi owocami tworzą pyszną propozycję na śniadanie. – Ania Starmach Składniki 2 łyżeczki acai Purella 2 zamrożone banany po 3 łyżki mrożonych malin i jagód 1 łyżka pasty orzechowej (np. z orzeszków ziemnych) 2 łyżki musu kokosowego 200 ml dowolnego mleka 1 kiwi po 1 łyżce migdałów bez skórki po 1 łyżce chia Purella, jagód goji Purella, morwy suszonej Purella, i kruszonego kakao Purella 4-5 szt. świeżych truskawek Przygotowanie W blenderze umieść: acai, banany, maliny, jagody, masło orzechowe, mleko, miąższ kokosowy, zmiksuj na gładką masę,...

Czytaj więcej
AROMATYCZNA OWSIANKA JABŁKOWA

AROMATYCZNA OWSIANKA JABŁKOWA

Mistrzowska owsianka z super dodatkami, gwarantuje pełnię sił! :) – Ania Starmach Składniki 4 łyżki płatków owsianych górskich 1 szklanka soku jabłkowego (najlepiej tłoczonego) 1 jabłko 2 łyżeczki rodzynek 2 łyżeczki morwy białej (suszone owoce) Purella 2 łyżeczki jagód goji Purella 2 łyżeczka miodu 1 szczypta cynamonu Przygotowanie Wieczór wcześniej zalej płatki sokiem, to przyspieszy poranne gotowanie Jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach Owsiankę gotuj 5-7 min (jeśli masa będzie za gęsta dodaj kilka łyżek wody). Dodaj cynamon, tarte jabłko i rodzynki, gotuj dalej 2-3 minuty. Ciepłą owsiankę przełóż do miseczki, posyp goji, morwą, polej miodem

Czytaj więcej
DAKTYLOWE KULKI

DAKTYLOWE KULKI

Składniki ½ szklanki orzechów nerkowca ½ szklanki orzechów włoskich ½ szklanki płatków owsianych górskich ½ szklanki daktyli namoczonych we wrzątku 1 łyżka nasion chia Purella 1 łyżka goji Purella 1 łyżka miechunki Purella 1 łyżka babki płesznik&babki jajowatej Purella 1 łyżka suszonej morwy Purella Szczypta soli himalajskiej Purella Do wyboru: Kakao Purella, chia Purella, lub babka płesznik&babka jajowata albo sezam do obtoczenia kulek Przygotowanie Orzechy zmiel bardzo drobno w blenderze lub młynku do kawy Przesyp do miski, dodaj, chia, babkę płesznik&babkę jajowatą, sól goji, miechunkę i morwę grubo posiekaj, dodaj do orzechów Daktyle zmiksuj i  dodaj do pozostałych składników Masę...

Czytaj więcej
MAZUREK PEŁEN SUPERFOODÓW

MAZUREK PEŁEN SUPERFOODÓW

Składniki Ciasto: 150 g mąki pszennej 50g mąki kokosowej 2 łyżki kakao 150 g masła 100 g cukru kokosowego 1jajko szczypta soli himalajskiej Nadzienie 200g g powideł śliwkowych (bez cukru) 1 łyżka jagód acai garść miechunki garść morwy garść jagód goji garść kruszonego kakako Przygotowanie Składniki ciasta wymieszaj, zlep w kulkę i schładzaj w lodówce przez minimum 35-40 minut Po tym czasie ciasto rozwałkuj, przełóż do formy (np. Forma na tarte 23-24cm), ponakłuwaj widelcem piecz około 30 minut w temperaturze 175 stopni. Ciasto ostudź Powidła przełóż do rondelka, lekko podgrzej, dodaj acai Ostudzone ciasto posmaruj powidłami, posyp superfoodami (miechunka, goji,...

Czytaj więcej