Przepisy / Jagody Goji
PYSZNY KOKTAJL Z CHLORELLĄ
Zielony koktajl z pysznym mango, awokado i chlorellą – prawdziwa dawka zdrowia! :) – Ania Starmach Składniki 1 dojrzałe awokado 1 dojrzałe mango 2 łyżeczki soku z cytryny lub limonki 2 łyżeczki CHLORELLI Purella sok z dwóch jabłek 1 łyżka JAGÓD GOJI Purella Przygotowanie W misie blendera kielichowego wymieszaj obrane mango, awokado, sok z jabłek, chlorelle i sok z cytryny/limonki. Miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli wolisz rzadsze koktajle dolej odrobinę wody. Przed podaniem dodaj do koktajlu jagody goji.
ACAI BOWL JAGODOWA MICHA
To miska pełna zdrowia i energii – jagody acai w połączeniu z mrożonymi bananami i świeżymi owocami tworzą pyszną propozycję na śniadanie. – Ania Starmach Składniki 2 łyżeczki acai Purella 2 zamrożone banany po 3 łyżki mrożonych malin i jagód 1 łyżka pasty orzechowej (np. z orzeszków ziemnych) 2 łyżki musu kokosowego 200 ml dowolnego mleka 1 kiwi po 1 łyżce migdałów bez skórki po 1 łyżce chia Purella, jagód goji Purella, morwy suszonej Purella, i kruszonego kakao Purella 4-5 szt. świeżych truskawek Przygotowanie W blenderze umieść: acai, banany, maliny, jagody, masło orzechowe, mleko, miąższ kokosowy, zmiksuj na gładką masę,...
AROMATYCZNA OWSIANKA JABŁKOWA
Mistrzowska owsianka z super dodatkami, gwarantuje pełnię sił! :) – Ania Starmach Składniki 4 łyżki płatków owsianych górskich 1 szklanka soku jabłkowego (najlepiej tłoczonego) 1 jabłko 2 łyżeczki rodzynek 2 łyżeczki morwy białej (suszone owoce) Purella 2 łyżeczki jagód goji Purella 2 łyżeczka miodu 1 szczypta cynamonu Przygotowanie Wieczór wcześniej zalej płatki sokiem, to przyspieszy poranne gotowanie Jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach Owsiankę gotuj 5-7 min (jeśli masa będzie za gęsta dodaj kilka łyżek wody). Dodaj cynamon, tarte jabłko i rodzynki, gotuj dalej 2-3 minuty. Ciepłą owsiankę przełóż do miseczki, posyp goji, morwą, polej miodem
DAKTYLOWE KULKI
Składniki ½ szklanki orzechów nerkowca ½ szklanki orzechów włoskich ½ szklanki płatków owsianych górskich ½ szklanki daktyli namoczonych we wrzątku 1 łyżka nasion chia Purella 1 łyżka goji Purella 1 łyżka miechunki Purella 1 łyżka babki płesznik&babki jajowatej Purella 1 łyżka suszonej morwy Purella Szczypta soli himalajskiej Purella Do wyboru: Kakao Purella, chia Purella, lub babka płesznik&babka jajowata albo sezam do obtoczenia kulek Przygotowanie Orzechy zmiel bardzo drobno w blenderze lub młynku do kawy Przesyp do miski, dodaj, chia, babkę płesznik&babkę jajowatą, sól goji, miechunkę i morwę grubo posiekaj, dodaj do orzechów Daktyle zmiksuj i dodaj do pozostałych składników Masę...
MAZUREK PEŁEN SUPERFOODÓW
Składniki Ciasto: 150 g mąki pszennej 50g mąki kokosowej 2 łyżki kakao 150 g masła 100 g cukru kokosowego 1jajko szczypta soli himalajskiej Nadzienie 200g g powideł śliwkowych (bez cukru) 1 łyżka jagód acai garść miechunki garść morwy garść jagód goji garść kruszonego kakako Przygotowanie Składniki ciasta wymieszaj, zlep w kulkę i schładzaj w lodówce przez minimum 35-40 minut Po tym czasie ciasto rozwałkuj, przełóż do formy (np. Forma na tarte 23-24cm), ponakłuwaj widelcem piecz około 30 minut w temperaturze 175 stopni. Ciasto ostudź Powidła przełóż do rondelka, lekko podgrzej, dodaj acai Ostudzone ciasto posmaruj powidłami, posyp superfoodami (miechunka, goji,...